Direct naar content

Wil jij een kans bieden aan een statushouder binnen jouw organisatie? Op maandag 21 maart organiseert het WSP regio Amersfoort samen met VNO – NCW Midden en Gemeente Nijkerk een Rondetafelgesprek over werken met statushouders. Het gesprek is van 15.30 tot 16.30 uur en wordt gehouden aan het Smallepad 3 in Amersfoort. 

De bijeenkomst wordt geopend door de Amersfoortse wethouder Werk en Inkomen Cees van Eijk. Tijdens het rondetafelgesprek vertellen Charita Maikoe en Ramin Kambakhsh van het WPS regio Amersfoort over hun ervaringen. Ramin heeft Ikea bijvoorbeeld succesvol geholpen bij de werving van een aantal statushouders. Hij kan vertellen over de ervaringen van Ikea en hoe hij u als werkgever kan ondersteunen bij de werving én begeleiding van nieuwkomers. Charita heeft vanuit Integratiewerk en Gemeente Nijkerk meerdere werkgevers en nieuwkomers geholpen bij het maken van passende matches.

Bliston Packing uit Nijkerk heeft een kans geboden aan een statushouder. Zijn teamleider en HR manager vertellen hoe zij dit hebben aangepakt. Ook vertelt hij zelf hoe het voor hem was om weer aan het werk te gaan.

We horen ook graag of jullie voor statushouders open staan. Wat hebben jullie nodig als ondersteuning? Welke voordelen zie je? Maar ook de beren op de weg kunnen worden besproken.

Wil je bij het rondetafelgesprek aanwezig zijn? Meld je aan door onderstaande formulier in te vullen.

Oeps! We konden je formulier niet vinden.