Direct naar content

Er is grote behoefte aan personeel in de kinderopvang, maar mensen die er aan de slag willen hebben niet altijd de juiste opleidingsachtergrond. Daarom ontwikkelden de branches in de kinderopvang samen met het ministerie van SZW het Ontwikkelpad kinderopvang. Het Ontwikkelpad is een op maat gemaakt pad dat de mogelijkheden voor mbo-praktijkleren in de kinderopvang inzichtelijk maakt. Wat betekent dat voor jou als werkgever in de praktijk? Ontdek dit tijdens de startsessie op dinsdag 2 april 2024.

In de regio Amersfoort hebben NLwerktaanwerk, Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB), het WerkgeversServicepunt en Werkcentrum regio Amersfoort de handen ineengeslagen en gaan samen aan het werk met het Ontwikkelpad kinderopvang. Op dinsdag 2 april organiseren wij van 13.30 tot 15.30 uur in het Werkcentrum regio Amersfoort een startsessie voor organisaties uit de kinderopvang.

Programma Startsessie

In de startsessie vertellen Jeroen Brandes, brancheregisseur kinderopvang bij NLwerktaanwerk en Mylene Hatzmann, projectleider Ontwikkelpad kinderopvang van het WSP regio Amersfoort je alles over de opzet van het ontwikkelpad binnen de kinderopvang, de mogelijke voorzieningen voor de loonkosten van groepshulpen, hoe je kunt starten en waar je tools en ondersteuning kunt vinden.

Rachel den Boer, directeur Organisatie en Dienstverlening bij SKA vertelt over de succesvolle Pilot die we uitvoeren in samenwerking met SKA Kinderopvang. Wat zijn de succesfactoren? Waar kunnen we van leren? Wat vraagt het van SKA als werkgever om groepshulpen in te zetten en wat levert het hen op?

Het is een interactieve bijeenkomst waarin je aan tafel zit met werkgevers uit de regio Amersfoort. De dialoogsessie wordt geleid door NLwerktaanwerk. Je kunt kennis en ervaringen uitwisselen, en we horen graag van jou als ondernemer wat je nodig hebt.

Het ontwikkelpad kinderopvang. Help medewerkers zich stap voor stap te ontwikkelen in de kinderopvang.

Wat is het Ontwikkelpad?

Het Ontwikkelpad is een op maat gemaakt pad waarmee medewerkers kunnen in- en doorstromen in de kinderopvang. Een kandidaat kan instappen als groepshulp. Vervolgens leert hij of zij verschillende werkzaamheden in de praktijk. Denk hierbij aan verzorgende taken en huishoudelijke werkzaamheden, of aan het begeleiden van kinderen tijdens verschillende activiteiten. Zo helpt en ondersteunt jouw nieuwe groepshulp de pedagogisch medewerker. Daarbij maakt het stapsgewijs leren het voor groepshulpen die dat willen en kunnen, ook makkelijker om zelf pedagogisch medewerker te worden.

De voordelen voor werkgevers

Dankzij het Ontwikkelpad vergroot je de pool van potentiële medewerkers aanzienlijk. Pedagogisch medewerkers worden door de instroom en ontwikkeling van groepshulpen direct ontzorgd. Zo verlaag je hun werkdruk en versterk je de kracht van het team. Daarbij komt dat ontwikkelingsmogelijkheden de motivatie van medewerkers hoog houden. En natuurlijk niet geheel onbelangrijk; je helpt kandidaten zonder de juiste opleidingsachtergrond aan een inspirerende baan.

Aanmelden startsessie

Wil je hierbij aanwezig zijn, meld je dan aan door onderstaande formulier in te vullen.

Oeps! We konden je formulier niet vinden.