Direct naar content

Altijd al willen werken in de kinderopvang maar nooit de stap durven nemen? Spreekt werken met kinderen tussen de 0 en 12 jaar jou aan, maar weet je niet zo goed hoe en waar te beginnen? Kom dan de informatiebijeenkomst op 6 juni. Tijdens deze informatiebijeenkomst vertellen we meer over drie flexibele en versnelde leerroutes met een werkplek binnen de kinderopvang.

Het WerkgeversServicepunt en Leerwerkloket regio Amersfoort bieden drie leerroutes aan in samenwerking met Ska Kinderopvang en MBO Amersfoort:

  • Flexopleiding Assistent Dienstverlening niveau 1
  • Flexopleiding Helpende zorg en welzijn niveau 2
  • Flexopleiding Pedagogisch medewerker Kinderopvang niveau 3

Tijdens de informatiebijeenkomst op dinsdag 6 juni van 13.00  tot 15.00 uur bij bij het WSP regio Amersfoort aan de Stadsring 75 vertellen we je meer over deze leerroutes.

Leerroutes met veel kansen

Tijdens de bijeenkomst hoor je meer over de flexibele en versnelde leerroutes. Deze leerroutes bieden je écht veel kansen! Hoe ziet het er ongeveer uit?

  1. Je loopt allereerst vrijblijvend een dag mee in een kinderopvangcentrum in de buurt.
  2. Bevalt het van 2 kanten? Dan volgt een ‘intake’ op school (MBO Amersfoort)
  3. Als het nodig is spijkeren we eerst jouw Nederlandse taalvaardigheid bij.
  4. Gestart? Dan bepaal jij je eigen leertempo, vertragen en versnellen mag! Je leert alleen wat je nog niet weet of nog niet kan.
  5. Je start met een paar weken theorieles op school en daarna leer én werk je direct in de praktijk (onder begeleiding)
  6. Als je de complete leerroute hebt doorlopen en met succes hebt afgerond, ben je in het bezit van een MBO diploma.

Aanmelden

Interesse? Meld je aan via [email protected].

Grote personeelstekorten

In de kinderopvang zijn momenteel grote personeelstekorten. Om dit personeelstekort op te lossen, starten het WerkgeversServicepunt en Leerwerkloket regio Amersfoort samen met Ska Kinderopvang en het Professionals Programma van MBO Amersfoort drie flexibele en versnelde leerroutes met een werkplek binnen de kinderopvang. Deze opleidingen zijn voor werkzoekenden die een uitkering ontvangen, maar ook voor mensen die zich willen laten omscholen richting de kinderopvang.