Direct naar content

Wil jij graag aan het werk in de zorg of denk je eraan om je te laten omscholen? Kom dan naar ons inloopspreekuur voor de zorg. Elke maandagmiddag is er een inloopspreekuur Zorg en Welzijn in het Werkcentrum regio Amersfoort. Je kunt tussen 13.00 en 15.00 uur binnen stappen zonder afspraak.

In het werkcentrum zitten collega’s van het WerkgeversServicepunt (WSP) regio Amersfoort klaar die je meer kunnen vertellen over je mogelijkheden in de zorgsector en je hier loopbaanadvies over kunnen geven. Zij kunnen je informeren over baanmogelijkheden, actuele vacatures, BBL leerwerktrajecten en informatie geven over de ontwikkelingen in de arbeidsmarkt op het gebied van zorg en welzijn.

Mogelijkheden in de zorg

Om alvast een idee te krijgen. De onderstaande mogelijkheden zijn er in de zorgsector:

  • Werken in de thuiszorg: Je hebt geen opleiding nodig, kan werken onder schooltijden. Je taken zijn het verrichten van huishoudelijk werk bij mensen thuis. Enige beheersing van de Nederlandse taal is belangrijk en je moet in het bezit zijn van in ieder geval een fiets.
  • Werken in de kinderopvang: Regelmatig organiseert het WSP regio Amersfoort in samenwerking met werkgevers uit de kinderopvang BBL trajecten. Beheersing van de Nederlandse taal is belangrijk en je moet minimaal 3 hele dagen kunnen werken.
  • Werken in de GGZ (welzijn): Momenteel staat de vacature BBL traject MBO niveau 4 Persoonlijk begeleider open. Gevraagd wordt: opleiding minimaal MBO niveau 3 of 4, beheersing van de Nederlandse taal, flexibel inzetbaar (onregelmatige werktijden).
  • Werken in de kraamzorg: BBL traject kraamverzorgende. Ze vragen minimaal MBO niveau 4, je moet in het bezit zijn van een auto en beheersing van de Nederlandse taal.
  • Werken in de ouderenzorg: Functies en BBL trajecten voor Helpende (niveau 2), Helpende in de wijk (niveau 3), Verzorgende IG (niveau 3). Beheersing van de Nederlandse taal is belangrijk, flexibel inzetbaar.
  • BBL Doktersassistent: MBO niveau 4, vooropleiding Zorg is geen must
  • BBL Tandarts assistent: Geen vooropleiding nodig, MBO niveau 2
  • BBL Gehandicaptenzorg: MBO niveau 3 of 4, flexibel inzetbaar, beheersing van de Nederlandse taal is belangrijk.

Daarnaast zijn er mogelijkheden voor functies als teamleider, medewerker zorgadministratie en recruiter in de zorg.

Benieuwd geworden naar jouw mogelijkheden in de zorg? Stap dan eens ons werkcentrum binnen op de maandag tussen 13.00 en 15.00 uur.