Succesvolle Week van het Werk vol activiteiten

Een 50+ Talent Meet & Greet, grote Participatie- en Banenbeurs, professionele foto’s maken voor op het CV en een praktijktafel van de 99vanAmersfoort. Dit waren enkele activiteiten die plaats vonden tijdens de Week van het Werk. Het WerkgeversServicepunt regio Amersfoort (WSP) organiseerde van 9 t/m 13 april in samenwerking met werkgevers in de arbeidsmarktregio Amersfoort diverse activiteiten voor werkgevers en werkzoekenden. Doel was hen met elkaar in contact te brengen om op die manier werkzoekenden te helpen aan een baan.

De Week van het Werk is onderdeel van de campagne Talent in goede banen van het Werkbedrijf regio Amersfoort.  Met deze campagne wil uitvoerder WSP werkgevers en ondernemers inspireren om ook te gaan werken met talenten met een arbeidsbeperking of afstand tot de arbeidsmarkt.

Aftrap met praktijktafel en participatiebeurs

Werkgevers die zijn aangesloten bij de 99vanAmersfoort zijn dinsdag 10 april tijdens een Praktijktafel in gesprek gegaan met de wethouders Menno Tigelaar en Bert Koops en het WSP over ervaringen bij het realiseren van een inclusieve arbeidsmarkt. Tijdens de praktijktafel zijn diverse ideeën besproken over een regelluwe aanpak en vervolgafspraken gemaakt tussen werkgevers en het WSP.

Bijna 300 bezoekers kwamen dinsdag naar de grote Participatie- en Banenbeurs van de gemeente Nijkerk en De Nijkerkse Uitdaging in De Schakel in Nijkerk. Zij konden bij ruim 40 stands met werkgevers, loopbaancoaches en adviseurs terecht met al hun vragen over het vinden van vrijwilligerswerk, dagbesteding of een stageplaats. 

50+ Talent Meet & Greet

Bijna 90 werkzoekende 50-plussers bezochten donderdag 12 april de 50+ Talent Meet & Greet in Klooser in Amersfoort. Zij spraken onder andere met Christal, 50 Company, Tankpersoneel, Baneninhetgroen, Timing en Flexvak. Ook de accountmanagers van het WSP spraken de werkzoekenden over vacatures speciaal geschikt op 50-plussers.Naar aanleiding van de gesprekken zijn tientallen vervolgafspraken gemaakt. De werkzoekenden reageerden vooral positief op de banenmarkt. Naast concrete afspraken, konden zij netwerken met de werkgevers.

Pimp your CV

Werkzoekenden vinden het vaak moeilijk om een geschikte profielfoto te maken voor op het CV. Om hen daarbij te ondersteunen, vroeg uitvoeringsorganisatie BBS met Pimp your CV een professioneel fotograaf hen goed op de foto te zetten. Zo konden werkzoekenden uit Baarn, Bunschoten en Soest deze week op de foto. Daarnaast kregen belangstellenden visagie en kledingadvies en mochten zij gratis een zakelijke outfit uitkiezen om goed voor de dag te komen op een sollicitatiegesprek. Alle drie de momenten werden goed bezocht door geïnteresseerde werkzoekenden.

Inspiratie en informatie

Werkzoekenden die in de zorg willen werken mochten deze week een dag meelopen bij de King Arthur Groep om te ervaren hoe het is om in de dementiezorg te werken. Daarnaast hebben werknemers van het UWV bijeenkomst De Zeepkist bijgewoond, waar ze informatie kregen over leerwerk- en omscholingstrajecten en heeft uitvoeringsorganisatie BBS werkgevers bezocht met een informatiepakket om de financiële voordelen van een kandidaat uit de doelgroep Banenafspraak onder de aandacht te brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *