Sociaal ondernemen
Mail ons

Of bel ons op 033 – 330 36 26

 

Inspiratie

Kansjaar: springplank naar een betaalde baan

Een mooi CV, uiterst gemotiveerd en een flexibele instelling… en toch geen baan kunnen vinden. Het komt steeds vaker voor. Het Kringloopcentrum Amersfoort-Leusden en de gemeente Amersfoort sloegen de handen ineen en bedachten Kansjaar, een springplank naar betaald werk. Zij werken samen om goede en gemotiveerde mensen – met een afstand tot de arbeidsmarkt – betaald werkervaring op te laten doen. In de praktijk blijkt namelijk dat een baan vinden vanuit een betaalde werksituatie veel makkelijker is dan vanuit een uitkering.

Kringloopcentrum Amersfoort-Leusden

Het Kringloopcentrum begon aan Kansjaar vanuit maatschappelijke betrokkenheid. Bovenop hun personeelsbestand creëerden zij vijf betaalde werkervaringplekken om speciaal geselecteerde ‘kanshebbers’ een opstap te bieden naar een betaalde baan. Bij het Kringloopcentrum Amersfoort-Leusden werken ruim 400 mensen per jaar (vrijwilligers, re-integranten en vaste medewerkers) en er komen 3.500 klanten per week. Een prachtige plek om werkervaring op te doen. Maaike Landheer (HR-consultant bij het Kringloopcentrum) vertelt: ‘Het is erg waardevol voor ons bedrijf om partner te zijn in Kansjaar. Wij zijn met Kansjaar gestart om iets terug te kunnen doen voor de maatschappij. Maar wij krijgen er ook veel voor terug! Gemotiveerde, frisse, hardwerkende mensen die graag laten zien wat ze kunnen. En ze staan open voor begeleiding en feedback om te kunnen groeien. En het mooiste van alles is dat deze ‘kanshebbers’ meestal ook binnen het jaar een betaalde baan vinden. Van dat succes genieten wij ook. Samen met onze collega’s van de gemeente. Want we functioneren echt als team om Kansjaar voor elke kandidaat te laten slagen.

Kansjaar

Het Kringloopcentrum biedt vijf betaalde werkervaringplekken aan voor de duur van maximaal 1 jaar, een ‘kansjaar’. De kandidaten worden van tevoren zorgvuldig geselecteerd op kwaliteiten, motivatie en doorstroomkansen. Tijdens het kansjaar worden de kandidaten begeleid door de HR-consultant van het Kringloopcentrum en door collega-hoofden op de werkvloer om zo breed mogelijke werkervaring op te doen. Een jobhunter van het Werkgeversservicepunt regio Amersfoort coacht de ‘kanshebbers’ bij het solliciteren en de kandidaten krijgen verschillende cursussen die de kans op werk vergroten. Wanneer een kandidaat uitstroomt naar betaald werk – of in sporadische gevallen geen werk vindt na 1 jaar en om die reden uitvalt – neemt de volgende kandidaat zijn of haar plek in. Zo kunnen telkens weer nieuwe mensen een kans krijgen om door te stromen naar volgend betaald werk.

Kansjaar ook iets voor uw organisatie?

De groep werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt wordt steeds groter. Dit is een landelijk probleem, maar vraagt om betrokken werkgevers die lokaal hun verantwoordelijkheid nemen. De overheid kan dit niet alleen. Het Werkgeversservicepunt zoekt werkgevers die ook springplank willen worden voor goede en gemotiveerde mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Meer informatie of een afspraak maken? Neem hiervoor contact op met Jurn van Middelaar.

Kennismaken met onze talenten

Bent u werkgever en bent u geïnteresseerd in een van onze talenten? Neem hiervoor contact op met Jeannet Bijker.