Kringloopcentrum Amersfoort – Leusden

Werkgever met het hart op de juiste plaats

Kringloopcentrum Amersfoort – Leusden is met recht een werkgever met het hart op de juiste plaats te noemen. Het bedrijf neemt regelmatig mensen met afstand tot de arbeidsmarkt aan voor werk of stage en biedt verschillende re-integratietrajecten aan zoals Kansjaar. De Kringloop schuift graag aan bij bijeenkomsten van de 99vanAmersfoort. Zo ook bij de Speedmeets die de 33vanLeusden organiseert in samenwerking met het WerkgeversServicepunt regio Amersfoort.

Tijdens de eerste Speedmeet van de 33vanLeusden in september 2017 bij Stichting Voila sprak het Kringloopcentrum met bijna 30 werkzoekenden met afstand tot de arbeidsmarkt. Ze kwamen hier in contact met Wiedeke Richardson, die nu parttime als medewerker winkel bij Het Kringloopcentrum in Amersfoort werkt.

Gelijk een klik

Wiedeke had na de geboorte van haar kindje 4 jaar niet gewerkt. Ze werd door het UWV en de Gemeente Amersfoort geholpen om weer aan de slag te gaan. “Ik zag dat de Kringloop op de speedmeet zou zijn en dacht: daar zou ik wel willen werken. Ik zat binnen 5 minuten bij Mieke aan tafel.” Het klikte meteen tussen Wiedeke en Mieke Bleij, directeur van het Kringloopcentrum.

Kansjaar

Mieke sprak met Wiedeke over het Kansjaar, maar Wiedeke was zo enthousiast over de Kringloop dat ze liever inging op een openstaande vacature. Kandidaten van Kansjaar komen maximaal een jaar in dienst bij het Kringloopcentrum en doen in dit jaar zo breed mogelijk werkervaring. Een accountmanager van WSP regio Amersfoort begeleidt hen bij het vinden van een baan in het Kansjaar. Het Kringloopcentrum begon aan Kansjaar vanuit maatschappelijke betrokkenheid. HR-consultant Maaike Landheer vertelt: “Het is erg waardevol voor ons bedrijf om partner te zijn in Kansjaar. Wij zijn met Kansjaar gestart om iets terug te kunnen doen voor de maatschappij. Maar wij krijgen er ook veel voor terug! Gemotiveerde, frisse, hardwerkende mensen die graag laten zien wat ze kunnen. En ze staan open voor begeleiding en feedback om te kunnen groeien. En het mooiste van alles is dat deze ‘kanshebbers’ meestal ook binnen het jaar een betaalde baan vinden. Van dat succes genieten wij ook.”

Speedmeet toekomstige manier van solliciteren

Het Kringloopcentrum doet graag mee aan de speedmeets van het WSP. Paul Smits, hoofd winkel, ziet een Speedmeet en netwerken als dé manier voor het vinden van een baan in de toekomst. “Een sollicitatiebrief is leuk, maar je moet het van je netwerk hebben. Ik denk dat netwerken ook voor een bedrijf belangrijk is. Misschien heb je nu niemand nodig, maar in de toekomst wel. Vooral nu, in de tijd dat mensen makkelijker een baan vinden. Goede mensen zijn schaars aan het worden. We zijn hier ook bereid om mensen een kans te geven om hun draai weer te vinden, hun talent te vinden.”