Nieuws
Mail ons

Of bel ons op 033 – 330 36 26

 

Scholing van personeel

De overheid, het onderwijs, UWV en de gemeenten willen werkend leren bevorderen door werkgevers te stimuleren leerwerkbanen aan te bieden. In Nederland bestaat er in elke regio een regionaal samenwerkingsverband tussen onderwijs, overheid en bedrijfsleven op dit gebied, genaamd: Leren en Werken. In deze regio is dat het Leerwerkloket Amersfoort.

Het Leerwerkloket Amersfoort geeft u onafhankelijk advies en kan met u meewerken en meedenken bij vragen over onderwerpen zoals:

  • Opleiding van uw personeel
  • Subsidies en fiscale voordelen bij opleiding
  • Het Ervaringscertificaat
  • Diplomawaardering
  • Een passend leerwerktraject op basis van uw vraag
  • Begeleiding van personeel van werk naar werk

Financiële regelingen

Om leerwerkbanen te stimuleren zijn er verschillende regelingen waarvan een werkgever gebruik kan maken. Deze leveren vaak aanzienlijke voordelen op. Er zijn belastingregelingen, regelingen via het UWV en gemeentelijke regelingen waar werkgevers gebruik van kunnen maken. Wanneer u een kandidaat in een leerwerkbaan wilt plaatsen, geeft het Leerwerkloket u, voorafgaand aan de mogelijke plaatsing, advies over de aanvraag van financiële regelingen en subsidies en over de mogelijke stapelbaarheid van de verschillende regelingen. Bovendien krijgt u hulp bij het indienen van de aanvraag. Het loket adviseert niet over kandidaten die reeds in een leerbaan geplaatst zijn.

Wilt u meer weten over Leren en Werken. Neem contact met ons op en wij wijzen u de weg. Meer informatie is te vinden op de website van het Leerwerkloket.