Personeel nodig

Het Werkgeversservicepunt regio Amersfoort kan u ondersteunen bij werving en selectie. Wij bieden personeel op maat en kunnen u mogelijkheden bieden zoals proefplaatsing en begeleiding na indiensttreding. Ook kunt u bij ons terecht voor personeelswerving binnen Europa.

Werving & selectie

U kunt bij het Werkgeversservicepunt regio Amersfoort terecht voor advies, kennis en ondersteuning op het gebied van werving en selectie. Uw adviseur bij het Werkgeversservicepunt inventariseert uw wensen en bespreekt op welke manier de werving en selectie het beste vorm gegeven kan worden.

personeel-nodig

Uw adviseur gaat voor u op zoek naar kandidaten via het UWV Werkbedrijf, de Gemeente Amersfoort en andere instanties zoal re-integratiebureau’s. U wordt in contact gebracht met geschikte kandidaten die u rechtstreeks en kosteloos kunt benaderen. Uw adviseur informeert u tevens over de eventuele (financiële) voordelen voor u als werkgever bij het in dienst nemen van de kandidaat.

Vacature plaatsen

U kunt een vacature melden door ons te bellen: 033 330 36 26 of via ons vacature aanmeldformulier. We nemen graag de vacature met u door om helder te krijgen welke persoon het beste past bij uw organisatie.

Personeel op maat

Het Werkgeversservicepunt biedt u een voorstel op maat voor het vinden van nieuwe medewerkers. Of het nu gaat om speeddaten met kandidaten, financieel advies bij een kandidaat die u op het oog heeft of het bespreken van een proefplaatsing of begeleiding na indiensttreding.

Proefplaatsing

Heeft u iemand met een uitkering op het oog die u in dienst wilt nemen, maar aarzelt u nog of deze kandidaat werkelijk geschikt is? U kunt dan mogelijk gebruik maken van de proefplaatsing. Met de proefplaatsing kunt u onderzoeken of de baan en de kandidaat bij elkaar passen. Voordat de proefplaatsing begint, wordt beoordeeld of de proefplaatsing ingezet kan worden en voor hoelang. U kunt bij ons terecht voor het aanvraagformulier UWV Proefplaatsing.

Begeleiding na indiensttreding

Bij het in dienst nemen van een kandidaat vanuit een bijstandssituatie of met een arbeidshandicap (WIA, Wajong, WAO) kan er jobcoaching worden ingezet. Een jobcoach kan zowel de werkgever als de nieuwe werknemer ondersteunen op de werkvloer.

Europees werven

Het Werkgeversservicepunt kan u ook ondersteunen bij het werven in de EU/EER. Wij maken daarbij gebruik van het EURES-netwerk. EURES (European Employment Service) is een onderdeel van de Europese Commissie en is een Europees netwerk van adviseurs. EURES heeft als doel werkgevers te voorzien van informatie, advies en ondersteuning op het gebied van werving en selectie. Zij kunnen u helpen bij het vinden van geschikte werknemers en adviseren u graag over allerlei zaken die komen kijken bij het aannemen van werknemers uit het buitenland.

  • Publicatie van vacatures op de Europese arbeidsmarkt
  • Ondersteuning bij projectmatige werving
  • Informatie en advies over wonen en werken in Nederland voor nieuwe medewerkers
  • Introductie van uw bedrijf bij EURES-adviseurs in andere EU/EER landen
  • Deelname aan banenmarkten en andere evenementen

Wilt u meer weten over Europees werven?

Neem dan contact op met: Evert van der Meijden, EURES adviseur Regio Midden West, evert.vandermeijden@uwv.nl, telefoon: 06 215 13 758.

Zoekt u uw medewerkers in het buitenland omdat u in Nederland geen geschikte medewerkers kunt vinden? Dan bent u verplicht eerst binnen Europa op zoek te gaan. Lees meer onder Personeel zoeken in Europa. Vindt u een geschikte medewerker buiten Europa dan is in de meeste gevallen een tewerkstellingsvergunning (TWV) vereist.