Veel belangstelling bedrijfsbezoek en speedmeet

De gemeente Leusden opende dinsdag 11 december haar deuren van het pas geopende Huis van Leusden voor een speedmeet van de 33vanLeusden. Het WerkgeversServicepunt regio Amersfoort en De Normaalste Zaak organiseerden deze middag een Bedrijfsbezoek en Speedmeet waar werkgevers en werkzoekenden met elkaar in gesprek gingen over werk.

Wethouder Patrick Kiel vertelde tijdens het bedrijfsbezoek meer over de politieke ambitie van Leusden als het gaat om de inclusieve arbeidsmarkt. De gemeente vertelt daarbij hoe zij hier als organisatie zelf op de werkvloer invulling aan geven. Ondernemer Bert Boeijink van Bloemendal Bouw sloot als partner van De Normaalste Zaak én vanuit Bedrijven Kring Leusden aan. Hij vertelde hoe belangrijk de BKL maatschappelijk verantwoord ondernemen vindt, hoe zij dit agenderen en op welke manier hij hier als werkgever ook invulling aan geeft.

 

Na een rondleiding, werden ruim 40 werkzoekenden ontvangen. Zij spraken met Suez, AutiTalent, McDonalds, Regardz, Cycloon Post, MBS Groep, The Read Shop, Smartphonehoesjes en Kringloopcentrum Amersfoort-Leusden over werk. Tijdens korte gesprekken konden de bedrijven en kandidaten elkaar beter leren kennen.

Diverse matches

Wanneer er een goede klik was, werd meteen een vervolgafspraak gemaakt. Zo voert AutiTalent binnenkort met 2 kandidaten een vervolggesprek, McDonald’s met 3 werkzoekenden en The Read Shop heeft met 2 personen een afspraak gemaakt. Ook Cycloon Post, Regardz en Smartphonehoesjes hebben mensen gesproken voor wie zij mogelijk een passende baan hebben binnen de organisatie.

De helft van de werkzoekenden kwam vanuit Leusden, de andere helft uit de andere gemeenten binnen de arbeidsmarktregio Amersfoort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *