Grote opkomst Baarnse Banenmarkt

Een grote groep gemotiveerde werkzoekenden sprak maandagochtend 12 november met werkgevers uit Baarn en omgeving op de Baarnse Banenmarkt. Op de Banenmarkt in Theater de Speeldoos kwamen 95 werkzoekenden af. Van hen kwamen 55 personen uit Baarn. De andere bezoekers kwamen uit de regiogemeenten zoals Soest, Nijkerk, Bunschoten en Amersfoort. 

Wethouder Erwin Jansma, die het initiatief nam om samen met het WerkgeversServicepunt regio Amersfoort (WSP) de Banenmarkt in Baarn te organiseren, opende de ochtend. Accountmanager Charlotte Meeuwissen van het WSP gaf naast een uitleg over de Banenmarkt alle werkgevers kort het woord om te vertellen naar wie zij op zoek waren. De werkzoekenden konden daarna doelgericht met de werkgevers in gesprek.

Enthousiasme over lokale bijeenkomst

De bezoekers reageerden enthousiast op de bijeenkomst. Zo vonden de inwoners van Baarn het prettig dat ze in de eigen woonplaats met lokale werkgever in gesprek konden. Ook de werkgevers waren blij met dit initiatief. Ze hebben allemaal vervolggesprekken ingepland. Zo gaat Béta Recruitment met 2 werkzoekenden in gesprek en heeft Wolf Klimaat Service met 4 kandidaten een afspraak ingepland. Kasteel de Hooghe Vuursche heeft een aantal werkzoekenden gesproken die mogelijk aan de slag kunnen  als klusjesman of tijdens het ontbijt. Nijhof nodigde verschillende personen uit voor een speedmeet in de winkel om daar verder te kijken of er een werkplek voor hen bij de winkel mogelijk is.

Ook voor de uitzendorganisaties was de Banenmarkt een goede bijeenkomst. Zo heeft Get Work Baan 4 werkzoekenden uitgenodigd voor een vervolggesprek omdat zij hen direct kunnen plaatsen op een baan bij een opdrachtgever.

Vacaturewand

Het WSP was zelf ook aanwezig met een eigen vacaturewand vol openstaande vacatures. Zij verzamelden cv’s en 25 kandidaten lieten een reactie achter op 1 van de vacatures.

Daarnaast presenteerden drie startende ondernemers van Ondernemersladder Soest hun producten en vertelde Welzijn Baarn over vrijwilligersfuncties.

Het WSP organiseert regelmatig banenmarkten in de arbeidsmarktregio Amersfoort. De eerstvolgende evenementen zijn Love2Work op 10 december in Amersfoort en een Bedrijfsbezoek en Speedmeet met de 33vanLeusden op 11 december.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *