Drukbezocht Love2Learn event

Ruim 80 werkzoekenden hebben maandag 3 juni het Love2Learn omscholingsevent bezocht. Zij konden kennis maken met 18 werkgevers uit verschillende branches met vacatures en leerwerktrajecten. Het event werd georganiseerd door het WerkgeversServicepunt regio Amersfoort (WSP) en het Leerwerkloket. Diverse branches waren tijdens het event vertegenwoordigd. Van vrachtwagenchauffeur tot opticien, van kraamverzorgende tot medewerker groenvoorziening.

Eric de Vos, manager Werkgeversdienstverlening van het WSP, opende het event waarna alle werkgevers de gelegenheid kregen om een korte pitch te geven over de mogelijkheden tot omscholing. Daarna konden werkzoekenden meteen met de werkgevers in gesprek. Dit leidde tot mooie inzichten en veel vervolggespreken. Naast dat er informatie en cv’s werden uitgewisseld, was het ook mogelijk om een CV of LinkedIn check te doen. Ook was er iemand aanwezig vanuit het UWV om informatie te geven over het scholingsbudget.

 

De bezoekers waren erg enthousiast over het event en vooral werkgevers met opleidingen in de zorg werden goed bezocht. Naar aanleiding van de vele vervolggesprekken zal duidelijk worden hoeveel werkzoekenden zich gaan laten omscholen.

Het WSP organiseert regelmatig banenevents. Zo is er op 11 juni een speeddate van de McDonalds voor de nieuwe vestiging op bedrijventerrein De Wieken en zal er op 22 juni een Techniek Doe Dag plaatsvinden in Utrecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *