Uncategorized

StudioBinamar

“Haar mooiste taak is dat ze ons ontzorgt”

“Klanten zijn gek op haar.” Hamed Binamar van StudioBinamar heeft het over één van zijn medewerksters. Zij kon om diverse redenen haar kappersdiploma niet halen, maar wilde wel graag in het kappersvak aan het werk. Een accountmanager van het WSP regio Amersfoort bracht haar 1,5 jaar geleden onder de aandacht van Hamed.

Hij wilde haar graag een kans geven. Hamed Binamar: “Ik denk dat de maatschappij vol zit met vooroordelen over bepaalde personen. Dat mensen denken: je bent iets minder, dus je kan het werk niet aan. Ik vind dat iedereen de kans moet krijgen. Na de vraag van het WSP ben ik gaan denken. Wat kan ze? Waar ga ik de tijd vandaan halen? Wat gaat het me opleveren? Past ze in het team? Er zijn heel veel elementen waar je rekening mee moet houden. Toch dacht ik, laten we het gewoon gaan proberen.”

Creëren van een takenpakket

Samen met zijn twee andere collega’s, heeft Hamed een takenpakket voor haar bedacht. “We zijn gaan kijken wat wij op een dag allemaal doen en wat zij kan overnemen.” Zo controleert ze bijvoorbeeld de voorraad, vouwt de handdoeken en neemt de telefoontjes aan. “Wij moesten dit allemaal tussendoor doen, wat veel tijd kostte. Ze ontzorgt ons. Dat is eigenlijk haar mooiste taak.”

Hamed coacht haar zelf. “Op woensdag zijn we met z’n tweeën. Dan kan ik goed bespreken wat ze die week daarvoor heeft gedaan. Vrijdag en zaterdag laat ik haar los en is ze lekker aan het werk als salon assistent.” Na een inwerktraject mag ze ook klanten wassen, kleuren mengen en masseren. Hamed: “Klanten zijn gek op haar. Ze komen ook speciaal wanneer zij er is voor een lekkere hoofdmassage.” Ze maakt met iedereen een praatje. “Wij zijn heel open, zoals klanten ook open naar ons zijn. Zij vertelt zelf ook dat ze af en toe moeite met dingen heeft. Die eerlijkheid waarderen de klanten, waardoor ze haar niet anders gaan behandelen.”

Meer rust en creativiteit

Hamed en zijn collega’s knippen op hoog niveau. Zijn salon assistent groeit in haar werkzaamheden, maar zal in StudioBinamar niet zelf klanten gaan knippen. “Zij heeft er vrede mee. Ze mag heel veel. Ze stelt zulke hoge eisen aan zichzelf, dat belemmert haar enorm. We leren haar nu dat ze ook fouten mag maken.” Hamed ziet haar groeien en is blij dat hij zich niet heeft laten leiden door de onwetendheid die hij had aan het begin.

“De collega’s moesten ook even wennen, maar profiteren nu van de extra tijd die ze kunnen nemen voor de klant. Ze hebben meer rust en zijn daardoor creatiever. Zij vind het ook heerlijk. Je ziet haar groeien. We hebben het getroffen met de kandidaat die graag iets in het kappersvak wil.”

Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

“Via het WSP hebben wij 9 goede krachten gevonden”

De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) stimuleert eigenaren en beheerders van monumenten om het erfgoed goed te onderhouden en bewaren voor de toekomst. Zij doen dit met zo’n 350 medewerkers vanuit een ruimtelijk pand aan het Smallepad in Amersfoort. De overheidsdienst heeft 9 medewerkers vanuit de Doelgroep Banenafspraak in dienst.

“Zij doen hetzelfde werk als iedere andere collega”, vertelt Riet Smal, Adviseur Bedrijfsvoering bij de RCE: “De RCE vindt het belangrijk dat de mensen ingezet worden in ons primaire werk, bijvoorbeeld als archeoloog, historicus, beleidsmedewerker of projectmedewerker en worden ingezet op verschillende afdelingen.”

Aan het begin was het wel zoeken hoe de RCE hier invulling aan wilde geven. De directeur had als wens mensen te zoeken die hun bijdragen konden leveren in het primaire proces. Riet kwam in contact met accountmanager Rosa van het WSP regio Amersfoort. “Rosa gaf aan dat dit een behoorlijke zoektocht zou worden.” Riet liet zich daar niet door tegenhouden. “Ik wist dat het lastig zou worden, maar wilde het wel proberen.” En het lukte. In samenwerking met het WSP vond Riet snel een eerste collega, die inmiddels doorgestroomd is naar een andere werkgever. “Met een medewerker in een rolstoel die Rosa heeft aangedragen, had ik gelijk een klik. Daar hebben we in samenwerking met het UWV wel het een en ander voor moeten regelen. Hij is meervoudig gehandicapt en kan niet uit zijn rolstoel komen. We wilden vooraf regelen dat hij bij een calamiteit veilig naar buiten kan komen en dat is gelukt. Hij heeft wat extra hulp nodig, maar collega’s pakken dat heel goed op. Dat is mooi om te zien.”

Leuk om te zien dat iets lukt

Bij het vervullen van de Banenafspraak blijft de overheid achter op de marktsector. Voor de RCE gaat dit niet op. “Volgens die afspraak zouden we aan 8 mensen een werkplek moeten bieden, maar we hebben op dit moment 9 collega’s. Onze inzet begon met het voldoen aan het quotum, maar voorop staat dat we de intentie hebben om mensen met arbeidsbeperking een plek te geven in onze organisatie.”

Dit geldt voor het gehele ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, waar de RCE deel van uitmaakt. “Het is altijd heel leuk om te zien dat iets lukt, ook al is er veel energie voor nodig van alle betrokken partijen. Daar word ik echt heel blij van. Nog leuker om te zien is dat het enthousiasme zich verspreid binnen de Rijksoverheid.”

Duurzaamheid is belangrijk

Riet gaat altijd voor duurzaamheid: “We willen mensen een kans bieden om zich te ontwikkelen en te groeien.” Ze gaat als ze mogelijkheden ziet met kandidaten die door het WSP worden aangedragen in een oriënterend gesprek en bekijkt dan binnen de organisatie wat de mogelijkheden zijn. “We vonden via het WSP de 9 mensen die we zoeken. Het is heel fijn samenwerken met Rosa. Ze is professioneel, klantvriendelijk, weet wat ze doet, en staat altijd klaar om een antwoord te geven op al mijn vragen. Ze weet ook dat als ze iemand aanbiedt, dat ik serieus kijk naar de mogelijkheden voor een duurzame plaatsing.”

Na de proefplaatsing krijgen medewerkers een tijdelijke aanstelling en als het goed gaat, volgt een vaste aanstelling. “We zoeken mensen die bij de cultuur van de RCE passen. Dat is de beste garantie voor duurzaamheid. Soms duurt het wat langer voor ze op hun plek zitten en kost het werken ze wat meer energie, maar daar is wel de ruimte voor. Ze horen net als ieder ander bij de afdeling waar ze werken. Ze doen hun werk net als ieder ander, ze hebben alleen hun beperking, zoals trouwens ieder van ons zijn beperkingen heeft.”

Riet vindt het belangrijk dat er voor iedereen een plekje is in de maatschappij. “Het heeft tijd nodig, maar ik geloof dat het aannemen van mensen met een arbeidsbeperking een vorm van emancipatie is. Ik geloof absoluut dat het kan. Het zou de wereld mooier maken.”

Djops

Doen waar je goed in bent

De slogan van Djops: Doen waar je goed in bent geldt niet alleen voor de medewerkers van Djops. Zij volgen deze ook voor de werkzoekenden. Danny Burgwal en Maarten Benschop van Djops proberen voor iedere werkzoekende die bij hen binnenkomt de juiste baan te vinden. “Als mensen laten zien dat ze willen werken, doen we altijd ons best en zetten we ze direct in,” vertelt Danny Burgwal.

In de begeleiding van de kandidaten gaat Djops ook verder dan andere uitzendorganisaties. Wanneer iemand voor een kennismaking niet zelf naar het kantoor aan de Ohmstraat in Nijkerk kan komen, halen ze hem of haar op van het station of ze gaan zelfs naar de kandidaat toe. Ook op de eerste werkdag staan ze voor de medewerkers klaar. “Wij volgen een persoonlijke benadering. Als iemand de eerste dag moet werken, halen wij ze op en gaan we mee naar de werkplek.”

Kans op een vast contract

Danny en Maarten merken dat deze persoonlijke begeleiding helpt. Werkgevers weten hen snel te vinden. Het is wel moeilijker de juiste mensen te vinden. Mensen stappen niet snel zelf bij Djops binnen. “Je moet mensen zelf benaderen. Ze willen heel graag, maar hebben een zetje nodig,” vertelt Maarten Benschop. Dat komt ook door de vooroordelen die er zijn over uitzendorganisaties. “Mensen denken dat het voor korte termijn is, terwijl onze uitzendkrachten heel vaak worden overgenomen of de kans krijgen op een vast contract. Dat is iets wat mensen niet helemaal weten. Wanneer je goed functioneert bij je werkgever, heb je kans om daar in dienst te komen.”

En dat gebeurt regelmatig. Ook voor de werkzoekenden die via het WSP door Djops worden bemiddeld. Zo herinnert Danny zich nog een man die hij op een speedmeet in Amersfoort heeft ontmoet. “Hij was net op straat komen te staan, had een goede functie gehad en wilde graag aan de slag. Een week later hadden we wat voor hem. We zijn nu een jaar verder en hij krijgt een vast contract.”

Tweede kans

Djops bezoekt regelmatig de speedmeets van het WSP regio Amersfoort. “Het zorgt voor naamsbekendheid. Je spreekt veel mensen in een korte tijd. Zij zijn niet altijd passend, maar over het algemeen is het een win-win situatie voor het WSP en voor Djops.” Daarnaast is er vaak persoonlijk contact tussen Djops en accountmanager Khalid van het WSP. Maarten: “Ik heb in mijn eerste maand bij Djops al drie mensen aan werk geholpen door alleen aan Khalid te vragen: Dit hebben we aan functies open staan, heb je daar mensen voor?”

Wanneer iemand laat zien dat hij of zij wil werken, gaat de uitzendorganisatie altijd op zoek naar een geschikte werkplek. Maarten: “Je hoort wel eens dat mensen een rugzakje hebben, omdat ze vanwege privéredenen een afstand van de arbeidsmarkt hebben gekregen. Wij zijn hier heel open in. Iedereen verdient een tweede kans. Als iemand een verleden heeft, wat zegt dat over de toekomst? Wij geven iemand een kans.” Er zitten er zeker een aantal tussen die die kans grijpen en met een groot contract aan het werk zijn. Danny: “Als mensen laten zien dat ze willen werken, doen we altijd ons best.”

Speedmeet assemblage CMM

Voor CMM Services in Amersfoort, een productiebedrijf dat laadpalen voor elektrische auto’s maakt, zoekt het WSP regio Amersfoort minimaal 12 assemblagemedewerkers. Samen organiseren we op woensdagochtend 4 september een speedmeet bij CMM aan de Magnesiumweg 1 in Amersfoort.

In deze functie ben je bezig met het in elkaar zetten van laadunits. Het is licht en repeterend werk. Je kunt de werkzaamheden zowel zittend als staand verrichten.

Ze zijn op zoek naar fulltimers (38 uur) die gemotiveerd, betrouwbaar en nauwkeurig zijn. Je moet instructies kunnen volgen in de Nederlandse taal. Ervaring is niet belangrijk, wel je inzet en motivatie.

Speedmeet

Interesse? Meld je aan voor de speedmeet. Na aanmelding ontvang je de definitieve tijd waarop je welkom bent. Dit is in de ochtend. Je krijgt meer informatie, een rondleiding en kunt in gesprek met de werkgever.

CMM is één van de ambassadeurs van het WSP. Lees hier meer over de samenwerking.

Zorgfestival op 3 oktober

Op donderdag 3 oktober organiseert het WSP regio Amersfoort in samenwerking met Utrechtzorg, WSP Utrecht en WSP Gooi en Vechtstreek een zorgfestival. Tijdens dit zorg en welzijn festival laten we samen met diverse zorgaanbieders zien wat de zorgsector zo bijzonder maakt. Op een toepasselijke locatie in de Utrechtse wijk Overvecht: het ZIMIHC Theater Stefanus.

Ben je benieuwd of werken in zorg en welzijn bij je past? Kom dan naar deze ochtend toe. Er zijn mogelijkheden voor mensen met ervaring, maar ook voor (zij-) instromers.

Je kunt netwerken met werkgevers of in gesprek gaan met loopbaancoaches. Naast het volgen van LinkedIn en CV workshops, kun je meedoen aan zorgworkshops, waar je vooral zelf aan de slag mag om te ervaren, voelen en proeven hoe leuk werken in de zorg is.

Het festival duurt van 10.00 tot 13.00 uur. Aanmelden kan via onze website.

Vacature matchmaker

Ben of ken jij ons nieuwe Matchmaker? Het Werkgeversservicepunt regio Amersfoort is op zoek naar een Adviseur Werkgeversdienstverlening.

Je gaat als adviseur met aandachtsgebied matching op zoek naar de juiste kandidaat voor de juiste functie. Je hebt hiervoor intensief contact met zowel werkgevers als werkzoekenden. Reageren kan tot 9 augustus 2019.

CMM Services

“Het WSP weet precies wat we nodig hebben”

Bij het familiebedrijf CMM Services werkt een enthousiast team, dat een mix vormt tussen jong en oud, met diverse etnische achtergronden. Zij houden zich in een productiehal aan de Magnesiumweg in Amersfoort bezig met het assembleren van apparaten en het produceren van bijvoorbeeld laadstations voor elektrische auto’s.

Het geven van een kans aan een uiteenlopende groep van medewerkers werkt goed, vertelt office manager Monique Lamme: “Het is heel leuk om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die bijvoorbeeld lang in de WW hebben gezeten, aan te nemen. Het maakt ons namelijk helemaal niet uit. Ook niet of iemand oud is of jong of zo lang thuis heeft gezeten. Als iemand gemotiveerd is, kan hij hier aan de slag.”

CMM Services zet al haar vacatures alleen uit bij het WSP. “Dat werkt veel beter dan een advertentie. Dan sturen ze eerst een brief, terwijl je sollicitanten via het WSP zo aan tafel hebt voor een gesprek. Eigenlijk 99 procent van de mensen die op gesprek komen, kan hier ook beginnen.”

Contact sinds start van het WSP

André Dirks, één van de twee directeuren van CMM heeft al een hele lange staat van dienst met het WSP. Al tien jaar komt het WSP al regelmatig bij hem langs. “De accountmanagers van het WSP zijn heel betrokken en onze contactpersoon Khalid weet precies wat we nodig hebben.” Het bedrijf zoekt vooral assemblage medewerkers, maar heeft via het WSP ook een magazijnmedewerker, orderverwerker en administratieve kracht aangenomen. Eén van hen komt vanuit de Wajong.

Passen in het team

André en Monique voeren samen de sollicitatiegesprekken en letten daarbij vooral of iemand binnen het bedrijf past. André: “Een CV zegt me niks. Dan staan er 36 dingen op, maar niet wat wij doen. Dat moet je toch gaan ervaren. Het is puur de klik. Als ik denk, je hebt het wel in je of je past in het team, dan nemen we je aan. Monique: “Wij leggen uit wie we zijn, wat we doen. We vragen de sollicitant: wat wil jij, wat is jou ideale plek? Als dat matcht, willen we het proberen.”

Andre vindt het vooral belangrijk dat iedereen in de productie hetzelfde werk kan doen. “Het is belangrijk dat ze allemaal met elkaar overweg kunnen. Als er problemen zijn, maken we die meteen bespreekbaar. Je moet het met elkaar doen op de werkvloer.”

Op een eerlijke manier

Wel geeft André toe dat er veel bij komt kijken “Er zijn collega’s bij die wel Nederlands spreken, maar minimaal,” vult Monique aan. Met extra aandacht, verplicht Nederlands spreken op de werkvloer en soms tolken voor elkaar, gaat ook dat uiteindelijk goed.

Als ambassadeur van de campagne wil CMM andere werkgevers graag informeren. André: “Ik geef graag advies over de voordelen, maar ook over de nadelen. “Je hebt veel verschillende mensen, met andere gedachten, achtergronden. Het is best wel eens lastig. Het belangrijkste wat ik een werkgever mee wil geven is: zorg dat je het op een eerlijke manier doet. Maak als werkgever geen misbruik van het WSP door mensen aan te nemen gedurende een proeftijd en ze daarna iedere keer niet aan te nemen. Als je op een goede manier met het WSP omgaat, dan heb je er ook wat aan.”

Nijhof

“Het is een win-win situatie”

Bij bouw- woonwarenhuis Nijhof in Baarn werken zo’n 180 mensen, maar het voelt nog steeds als een mooi familiebedrijf vindt Hilda van de Groep. Zij werkt hier als personeelsadviseur. “Bij Nijhof werken we samen als een groot team. Iedereen is welkom en is iedereen is gelijk.”

Bij Nijhof kijken ze verder dan wonen. Ze zijn een betrokken organisatie. Zo geven ze gereedschap een tweede leven door het op te knappen en op te sturen naar ontwikkelingslanden, zijn ze een erkend leerbedrijf en zijn ze werkgever voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Hilda heeft regelmatig contact met Roy Derksen, accountmanager van het WerkgeversServicepunt regio Amersfoort. “Jullie zijn goed op de hoogte van ons bedrijf en onze wensen. Als we een kandidaat zoeken trek ik altijd bij jullie aan de bel. Jullie zoeken actief mee en dat is erg prettig. Maar ook als ik een vraag heb met betrekking tot een werknemer, dan komen jullie langs en leggen alles goed uit. De werknemer sluit dan aan en weet ook meteen waar hij aan toe is.”

Voordelen voor de werkgever

Nijhof is sinds maart 2019 ambassadeur van het WSP. “Toen het WSP ons vroeg om ambassadeur te worden, waren wij meteen enthousiast. Heel leuk en mooi om op deze manier aan andere werkgevers te laten zien wat er allemaal mogelijk is.” Het gaat vaak om mensen die moeilijk aan het werk kunnen komen. “Maar deze mensen zijn vaak zeer gedreven, hebben veel ervaring en willen heel graag werken. Het ziekteverzuim is vaak lager. Deze mensen zijn enthousiast en heel dankbaar dat ze mogen werken.” Voor de werkgever ziet Hilda ook een aantal voordelen. Je ontvangt subsidie, je hebt een vangnet bij ziekte, het is een win-win situatie. “De drempel is wellicht hoog om het te proberen, maar deze mensen brengen zoveel mee.”

Politiek vluchteling

Sinds februari van dit jaar werkt er een politiek vluchteling uit Soedan bij Nijhof. Iemand die vanuit zijn thuisland zoveel in zijn mars heeft. Dat is hier opgemerkt. Hij is bij Nijhof via het uitzendbureau begonnen met vegen en opruimklussen. Hij heeft veel vooruitgang geboekt met de Nederlandse taal en voelt zich hier thuis. “In Soedan was hij boekhouder en dat hebben we neergelegd bij de financiële afdeling. Zij zijn met hem in gesprek gegaan en nu zit hij bij Finance op zijn plek. Hij draait volledig mee op de afdeling. Soms vindt hij het moeilijk en durft niet altijd alles aan te pakken, maar hij doet het uiteindelijk wel en daar leer je van”, zegt Hilda.

Verder heeft Nijhof onlangs een 50plusser aangenomen. Iemand die nu met erg veel plezier kassawerkzaamheden doet. Er zijn ook twee wajongers in dienst. Het kost wat meer tijd om ze te begeleiden, maar de Jobcoach helpt ook mee. Ze worden goed begeleid. En met wat humor kom je ook een heel eind. Ze horen er gewoon bij, zijn niet anders. Van de twee proefplaatsingen die onlangs liepen is er een vast dienstverband uit gekomen. Verder werd bij twee medewerkers het contract door omstandigheden niet verlengd. “Maar die gun ik wel ergens anders een mooie werkplek. Dan vraag ik of het WSP met ons mee kan kijken. Jullie zijn hier geweest en hebben gesprekken met deze werknemers gevoerd. Hopelijk komt daar wat uit voort.”

Nijhof wil al deze mensen graag een kans geven. “Deze mensen hebben ook recht op werk en werkervaring. We zijn een menselijk bedrijf en gunnen iedereen een kans op mooi werk. Net als onze collega uit Soedan. Hoe mooi is het dat je dat kan doen.” En ook het team vindt het fantastisch. Iemand een kans geven en zien groeien. Je doet het uiteindelijk samen. “De klik is erg belangrijk. Misschien heeft iemand wat meer tijd nodig, maar je ziet gauw genoeg of het gaat werken.”

Bzzzonder

“Bij Bzzzonder is ieder kind en ieder mens welkom”

Werken vanuit je hart. Iedereen is welkom. Denken in mogelijkheden. Deze drie kernwaarden zijn belangrijk bij Kindercentrum Bzzzonder. “Onze mensen werken vanuit die drie kernwaarden en omarmen inclusie. Dat is voor ons heel belangrijk.” Aan het woord is Jantine van Dormael, coach personeelszaken bij Bzzzonder.

“Bij Bzzzonder is ieder kind en ieder mens welkom,” vertelt Jantine. Dat geldt voor de medewerkers en voor de kinderen die een plek krijgen binnen het Kindercentrum. “De meerderheid van de kinderen die wij opvangen komt heel gemakkelijk mee. Een klein gedeelte van de kinderen die wij mogen opvangen, heeft net wat extra zorg nodig.”

Kijken naar de mogelijkheden

De medewerkers die direct met de kinderen werken, hebben allemaal een opleiding behaald die nodig is binnen de kinderopvang. Daarbuiten heeft Bzzzonder veel ruimte voor mensen die in de kinderopvang willen werken, maar daarvoor nog een leertraject moeten volgen, een beperking hebben of weer moeten wennen aan het werkritme.

“Er komen veel mensen op ons pad en wij kijken altijd naar de mogelijkheden.” Zo hebben wij bijvoorbeeld een vrijwilliger die kort in Nederland woont. Ze heeft een jaar vrijwilligerswerk gedaan op de groepen en gaat nu starten met een BBL-opleiding pedagogisch werk.

Coaching

Medewerkers komen binnen via het WSP, reageren op de vacatures van de organisatie of stappen één van de locaties binnen. “Als het klikt, zijn er heel veel mogelijkheden binnen Bzzzonder. We moeten een passie voelen. Als we de kernwaarden proeven, gaan we kijken of we voor jou een plekje hebben en wat jij nodig hebt om te floreren binnen de organisatie.”

Bij Bzzzonder werken bijvoorbeeld ook een aantal collega’s met een Wajong uitkering. Vaak weten andere collega’s niet eens dat de betreffende medewerkers een Wajong uitkering ontvangen. Ze worden altijd goed begeleid. ”Wanneer de medewerkers extra coaching nodig hebben, werken wij nauw samen met onze contactpersoon bij het WSP.” Jantine ziet dit als een grote meerwaarde voor de ontwikkeling van de medewerkers.

“Inclusie vraagt in sommige gevallen net iets meer van onze medewerkers dan reguliere kinderopvang. Wij zien dit en waarderen dit enorm. Dit is de reden dat wij onder andere extra investeren in opleidingen en coaching on the job.”

Voldoening

Jantine haalt veel voldoening uit haar werkzaamheden: “Als ik kijk hoeveel wij als Bzzzonder kunnen betekenen voor alle kinderen, collega’s met of zonder zorgvraag, ouders en alle andere mensen die op ons pad komen. Dat je als ouders ziet; mijn kind is hier echt welkom, dat raakt me elke keer weer.”

Veel potentiële technici proberen vak uit op Techniek Doe Dag

Ruim 300 potentiële nieuwe technici hebben zaterdag 22 juni een bezoek gebracht aan de Techniek Doe Dag bij UW Bedrijven in Utrecht. Het was geen standaard onderwijs- en banenmarkt. Bezoekers mochten zelf de handen uit de mouwen steken. Zij deden dit bij 30 werkgevers uit de technische branche die hard op zoek zijn naar personeel. Wethouder Linda Voortman opende de Techniek Doe Dag. Zij probeerde ook zelf het vak uit door op een graafmachine plaats te nemen.

Ervaring is niet nodig, enthousiasme wel

Het doel van de Techniek Doe Dag was om mensen van alle leeftijden kennis laten maken met werken in de techniek en bouw. Bezoekers konden bijvoorbeeld zelf lassen, aan auto’s sleutelen, metselen of een robot programmeren. Ook konden zij in gesprek gaan over zij-instroom en opleidingsmogelijkheden met een adviseur. Op de dag kwamen werkzoekenden uit de hele regio af. Ook bezochten scholieren of net-afgestudeerde jongeren de beurs om te kijken of werken in de techniek iets voor hen is.

Technische branche zoek personeel

De komende jaren zijn er heel veel mensen nodig in de technische branche. Elektromonteurs, automonteurs, installatietechnici, maar ook in de bouw zijn mensen nodig. Mensen mét en zonder ervaring. Bedrijven in de sectoren techniek en bouw staan te springen om nieuw personeel en willen daarom zoveel mogelijk mensen interesseren in een technisch beroep. Dertig werkgevers stonden op de Techniek Doe Dag. Een aantal van hen heeft al aangegeven volgend jaar graag weer aanwezig te zijn.

Regionale samenwerking

De Techniek Doe Dag is georganiseerd door de WerkgeversServicepunten en Leerwerkloketten in de regio’s Utrecht, Amersfoort en Gooi & Vechtstreek en het Servicepunt Techniek.