Uncategorized

Speedmeet McDonald’s

De McDonald’s in Amersfoort krijgt een nieuwe vestiging op bedrijventerrein de Wieken. Ze zijn voor dit nieuwe restaurant op zoek naar een Crewlid, Table Service medewerker, Barista en Host(ess). Het WSP regio Amersfoort organiseert in samenwerking met McDonald’s een Speedmeet op 11 juni. Werkzoekenden die interesse hebben in deze functies, zijn welkom om hier meer informatie te krijgen en in gesprek te gaan met de fastfoodketen.

Ze zoeken fysiek fitte en enthousiaste mensen, die de Nederlandse taal spreken. Qua leeftijd is iedereen tussen de 15 jaar en  65 (+) welkom. Belangrijk is dat je graag aan de slag wilt gaan. Uren zijn in overleg en heel flexibel. Het restaurant is bereikbaar met het openbaar vervoer.

Tijdens de Speedmeet op 11 juni vertelt McDonald’s meer over de functies, waarna zij kort in gesprek gaan met de kandidaten. Bij geschiktheid kun je vrijwel direct starten op 2 andere vestigingen in Amersfoort. Half juli start het werk op de nieuwe vestiging. De speedmeet wordt gehouden van 10.00 tot 12.00 uur aan de Stadsring 75 in Amersfoort. Meld je aan via www.wspregioamersfoort.nl/aanmelden.

Speedmeet Verkeersregelaars

Geef richting aan je toekomst: word verkeersregelaar! Op dinsdag 4 juni 2019 organiseert het WSP regio Amersfoort van 13.00 tot 15.00 uur een voorlichtingsmiddag voor werkzoekenden die graag als verkeersregelaar aan het werk willen.

Wij zijn voor een infra en verkeer werkgever op zoek naar gemotiveerde mensen die opgeleid willen worden tot verkeersregelaar. Na een korte cursus (kosteloos) van een maand, waarbij je de ins en outs van het verkeersregelaarsvak leert, ga je aan de slag.  Een verkeersregelaar zorgt voor veiligheid op de weg en de doorstroming van het verkeer. Je wordt voornamelijk ingezet op diverse locaties zoals tijdens wegwerkzaamheden of evenementen.

Wat wordt van je verwacht?

 • Netjes te woord staan van verkeersdeelnemers;
 • Anticiperen op verkeersopstoppingen;
 • Zorgen voor een veilige werkomgeving voor jezelf en anderen;
 • Verklaring omtrent het gedrag kunnen overhandigen (vergoed).

Herken jij jezelf in het volgende:

 • Je houdt van afwisseling in je werk en werken in de buitenlucht;
 • Je bent parttime of fulltime beschikbaar;
 • Je bent stressbestendig (vooral in het verkeer);
 • Je hebt een gezonde dosis lef;
 • Je bent bereid om aanvullende vakgerichte trainingen te volgen zoals VCA-Basis.

De voordelen op een rij:

 • Je krijgt een mooi salaris plus extra toeslagen als je in de avond of weekenden werkt;
 • Reiskostenvergoeding;
 • Parttime en fulltime mogelijkheden (16 tot 40 uur);
 • Na het behalen van je certificaat krijg je een arbeidsovereenkomst van minimaal 6 maanden;
 • Er is volop ruimte voor ontwikkeling;
 • Mensen die langer in dienst zijn hebben de mogelijkheid om kosteloos het rijbewijs B te behalen.

Heb je interesse? Meld je dan aan voor de voorlichtingsdag. Aanmelden kan via: https://www.wspregioamersfoort.nl/aanmelden/

Love2Learn omscholingsevent

Maandag 3 juni organiseert het WerkgeversServicepunt regio Amersfoort het Love2Learn event.

Kom op dit event meer te weten over de mogelijkheden van werken en leren in diverse branches. Er zijn werkgevers vanuit diverse branches aanwezig die in samenwerking met het WSP en het Leerwerkloket werkzoekenden trajecten aanbieden om zich te laten omscholen. Love2Learn start met korte pitches waarin de werkgevers zich voorstellen. Na de pitches van de verschillende werkgevers kunt u in gesprek gaan en meer te weten komen over de verschillende leerwerktrajecten. Ook is er de mogelijkheid om een LinkedIn profiel of CV te laten checken.

Wilt u op deze ochtend aanwezig zijn? Meld u dan aan via www.wspregioamersfoort.nl/aanmelden

Datum: 3 juni 2019
Tijd: 09.30 – 13.00 uur
Locatie: WerkgeversServicepunt aan de Stadsring 75 in Amersfoort

Veel extra banen voor arbeidsbeperkten in de regio Amersfoort

In de regio Amersfoort zijn eind 2018 in het kader van de Banenafspraak 1.136 extra banen gerealiseerd, dat zijn er veel meer dan beoogd. Gemeenten, UWV en sociale partners hadden in het samenwerkingsverband Regionaal Werkbedrijf Amersfoort afgesproken om 797 extra banen te realiseren voor mensen met een arbeidsbeperking. In de regio Amersfoort daalde in april het aantal WW-uitkeringen met 2,0%.

De sector detailhandel liet de afgelopen 12 maanden de sterkste daling van het aantal uitkeringen zien. In de meeste sectoren nam het aantal uitkeringen af. In vergelijking met april 2018 is er in de regio Amersfoort sprake van een daling van 15,6% van het aantal WW-uitkeringen.

Verdere daling WW-uitkeringen

Eind april 2019 verstrekte UWV 4.799 WW-uitkeringen in de regio Amersfoort. Dit waren 99 WW-uitkeringen minder dan in maart (-2,0%). De landelijke daling van het aantal WW-uitkeringen in april betrof 3,8%. De grootste afname van het aantal uitkeringen deed zich voor in de sectoren overig commerciele dienstverlening (-30), uitzendbedrijven (-23) en metaalindustrie (-13). Procentueel daalde in april het aantal uitkeringen het sterkst in de sectoren landbouw (-14,3%) en cultuur (-11,1%). In vergelijking met april 2018 daalde het aantal WW-uitkeringen in de regio Amersfoort met 15,6%, oftewel 885 uitkeringen.
Nederland als geheel liet een afname van 18,1% van het aantal WW-uitkeringen zien. Het aantal WW-uitkeringen daalde het sterkst in de sectoren zorg & welzijn (-250), overig commerciele dienstverlening (-85) en de detailhandel (-80). In de bouw (-35,6%) en bij de overheid (-30,9%) was de procentuele daling het sterkst. Het WW-percentage, dat is het aantal WW-uitkeringen ten opzichte van de beroepsbevolking, bedroeg in april 2019 in de regio Amersfoort 2,7%. Het regionale WW-perecentage is daarmee vrijwel gelijk aan het landelijk WW-percentage van 2,8%.

Banenafspraak: extra banen voor mensen met een arbeidsbeperking

De Banenafspraak, voortvloeiend uit het sociaal akkoord van 2013, voorziet in het creëren van 125.000 extra banen in 2025 voor werkzoekenden uit het doelgroepenregister. Tot de doelgroep behoren mensen met een arbeidsbeperking die niet in staat zijn om zonder ondersteuning het minimumloon te verdienen. Denk daarbij aan werkzoekenden met een Wajong-uitkering, met een WSW-indicatie of werkzoekenden die vallen onder de Participatiewet. In het Regionaal Werkbedrijf Amersfoort werken gemeenten en UWV intensief samen met werkgevers- en werknemersorganisaties om extra banen voor mensen uit de doelgroep te realiseren.

UWV heeft eind april de factsheet Banenafspraak Amersfoort gepubliceerd. Uit deze factsheet blijkt dat er eind 2018 in de regio 2.074 banen werden uitgevoerd door mensen uit de doelgroep Banenafspraak. Dat zijn 1.136 extra banen vergeleken met de nulmeting eind 2012. Toen zijn er 938 banen gemeten. Daarmee is de doelstelling van het Regionaal Werkbedrijf Amersfoort om eind 2018 797 extra banen te realiseren, ruim overtroffen. In heel Nederland zijn eind 2018 53.390 extra banen gerealiseerd, 123% van de landelijke doelstelling van 43.500 extra banen.

Campagne ‘Werkgevers met een groot hart. WSP – werkt voor iedereen’

UWV begeleidt en ondersteunt werkgevers die inclusief willen ondernemen en een baan willen creëren voor iemand met een arbeidsbeperking. Met een bedrijfsadvies inclusieve arbeidsorganisatie maakt UWV bijvoorbeeld duidelijk waar in het bedrijfsproces zo’n baan kan worden gecreëerd. Daarnaast begeleidt en ondersteunt UWV mensen met een Wajong-uitkering bij het vinden van werk. Uit de UWV Monitor Arbeidsparticipatie 2018 blijkt dat mensen met een Wajong-uitkering relatief vaak werken bij kleine bedrijven, in de agrarische sector, detailhandel, schoonmaak of via uitzendbureaus.

Het WerkgeversServiceppunt (WSP) regio Amersfoort is recent gestart met de campagne ‘Werkgevers met een groot hart. WSP – werkt voor iedereen’. De komende twee jaar wil het WSP werkgevers aansporen om bij het zoeken naar passende medewerkers vaker te denken aan mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt. Zo’n 15 regionale werkgevers zijn al WSP ambassadeur en hebben mensen uit de bovengenoemde doelgroepen in dienst via het WSP regio Amersfoort. De WSP ambassadeurs activeren andere werkgevers om contact op te nemen met het WSP en hun te zien als sparringpartner bij het vinden van de juiste match voor alle personeelsvraagstukken.

Participatiebeurs druk bezocht

De Participatie- en Banenbeurs in Nijkerk is donderdag 9 mei druk bezocht. Ruim 400 mensen bezochten het evenement, dat werd georganiseerd door de Gemeente Nijkerk, de Nijkerkse Uitdaging en het WerkgeversServicepunt regio Amersfoort (WSP).

Ruim 40 werkgevers en vrijwilligersorganisaties stonden klaar in De Schakel om in gesprek te gaan met iedereen die op zoek is naar een baan, stage of informatie over scholing of dagbesteding. Daarnaast hing een groot aantal vacatures aan de vacaturewand.

Bezoekers konden gratis deelnemen aan een aantal workshops. Zij leerden bijvoorbeeld een elevator pitch maken of hoorden meer over krapteberoepen.

Wethouder Mariëlle Broekman was een groot gedeelte van de Banenbeurs aanwezig en was erg enthousiast over het succes.

Eerste groenten Mijn Boerderijtje de grond in

Tuinieren vanaf de bank. Het kan met het online tuinplatform Mijn Boerderijtje. Op een groot stuk land aan de Voskuilerweg in Woudenberg zijn dinsdag 14 mei 2019 de eerste groenten gepoot. Mijn Boerderijtje is een online platform waarmee iedereen zijn of haar eigen biologische groenten vanaf de bank kan verbouwen. De leden kiezen via het online platform welke groenten zij willen verbouwen. Deze groenten gaan aan de Voskuilerweg echt de grond in. De tuinman krijgt hulp van werkzoekenden die via het WerkgeversServicepunt regio Amersfoort (WSP) bij Mijn Boerderijtje aan de slag gaan om weer in het werkritme te komen.

Hoe werkt Mijn Boerderijtje?

Via het interactieve online platform geven de deelnemers door welke groenten en kruiden zij willen verbouwen. Ze moeten via de app zelf aangeven wanneer er geploegd, geharkt en gewied moet worden. En hoeveel water op welk moment moet worden gegeven. De tuinman krijgt deze opdrachten door via zijn tablet op het land. Hij voert deze taken uit, verzorgt en oogst de groenten, die uiteindelijk bij de deelnemer thuis in de keuken belanden.

Boerderij van de toekomst

Mijn Boerderijtje heeft de ambitie om de boerderij van de toekomst voor iedereen te zijn. Zij willen mensen helpen weer hun plek te vinden op de arbeidsmarkt. De tuinman krijgt bij het tuinieren hulp van werkzoekenden die via Mijn Boerderijtje weer in een werkritme komen. Het gaat onder andere om mensen die een uitkering ontvangen en weer aan het werk willen. Zij moeten bijvoorbeeld wennen aan het werkritme of andere persoonlijke problemen aanpakken voor zij weer een betaalde baan kunnen vinden. Ook kan het gaan om 55-plussers die graag aan het werk willen, maar nog geen vaste baan kunnen vinden. Zij worden begeleid door de vaste krachten en een jobcoach van Mijn Boerderijtje. Doel is hen te laten doorstromen naar een betaalde baan. Wanneer zij feeling hebben met de technische kant van het tuinieren, kunnen zij bijvoorbeeld aan het werk bij TM Techniek in Woudenberg.

Samenwerking met het WSP

De werkzoekenden komen onder andere via het WSP terecht bij Mijn Boerderijtje. Via het WSP gaat 1 persoon op dit moment in de tuin aan de slag. In de toekomst zal dit aantal verder groeien.

Bert ter Maaten van Mijn Boerderijtje is één van de ambassadeurs van de campagne ‘Werkgevers met een groot hart, WSP – Werkt voor iedereen’ van het WSP. Het WerkgeversServicepunt regio Amersfoort (WSP) wil met deze campagne werkgevers de komende 2 jaar aansporen om bij het zoeken naar passende medewerkers ook eens (vaker) te denken aan mensen met wat meer afstand tot de arbeidsmarkt.

Schakel titel

Toggle inhoud hoort hier, klikt u op de knop Bewerken om deze tekst te veranderen. </ p>

Techniek Doe Dag

Op zaterdag 22 juni a.s. wordt bij UW Utrecht de Techniek Doe Dag georganiseerd. De Doe Dag is geen standaard onderwijs- en banenmarkt. Op deze dag steken de potentiële nieuwe technici zelf de handen uit de mouwen. 

Doel van de Techniek Doe Dag is mensen van alle leeftijden kennis laten maken met werken in de techniek en bouw. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld zelf lassen, aan auto’s sleutelen, metselen of een robot programmeren. Ook kunnen zij in gesprek gaan over zij-instroom- en opleidingsmogelijkheden met een adviseur. U weet als geen ander dat de technieksector zit te springen om nieuw personeel. Tijdens deze dag willen we daarom zoveel mogelijk mensen interesseren voor een technisch beroep.

De Techniek Doe Dag heeft nog ruimte voor u als werkgever. Wilt u meer weten, neem dan contact op met Stijn Thijssen via 06-29418515 of kijk op www.techniekdoedag.nl.

Wilt u als werkzoekende aanwezig zijn, meldt u zich dan aan via: www.wspregioamersfoort.nl/aanmelden.

Initiatiefnemers zijn Werkgeversservicepunten en Leerwerkloketten in de regio’s Utrecht, Amersfoort en Gooi & Vechtstreek en het Servicepunt Techniek.

 

Evenement :Techniek Doe Dag
Startdatum :Zaterdag 22 juni 2019
Tijd :van 09.00 tot 17.00 uur
Organisator :UWV
Locatie :UW Bedrijven, Niels Bohrweg 121, 3506 GG Utrecht
Plaats :Utrecht
Contact :Stijn.Thijssen@uwv.nl of 06-29418515

Speedmeet Monday Klantcontactcenter

Op maandag 20 mei organiseert het WSP de Speedmeet Monday Klantcontactcenter? Beschik jij over een goede telefoonstem en ben je op zoek naar een baan met veel klantcontact? Kom dan naar deze speedmeet en ga in gesprek met werkgevers uit de sector klantcontact.

Er zijn diverse openstaande vacatures. Denk aan functies in de klantenservice,  telefonische fondsenwerving of telemarketing. Voor alle functies gelden de volgende criteria eisen:

 • Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend in woord en geschrift
 • Je bent minimaal 11 uur per week beschikbaar (waarvan min. 1 avond en/of een dagdienst in het weekend)
 • Je beschikt over basiscomputervaardigheden
 • Je hebt een flexibele en klantvriendelijke instelling

Aanmelden

Voldoe jij aan de bovenstaande eisen? Meld je dan aan via https://www.wspregioamersfoort.nl/aanmelden/. De Speedmeet wordt gehouden van 9.30 tot 12.00 uur bij het WerkgeversServicepunt regio Amersfoort aan de Stadsring 75 in Amersfoort.

Speedmeet bij Drukkerij

Het WSP regio Amersfoort organiseert op dinsdag 30 april een Speedmeet bij een Drukkerij in Amersfoort. De speedmeet wordt gehouden bij de drukkerij en start om 13.00 uur. Voor de afdeling nabewerking zijn zij op zoek naar vouwers, binders, vergaarders en een snijder.

Als vouwer of snijder ben je zelfstandig verantwoordelijk voor het bedienen van de moderne MBO en Heidelberg vouwmachines of de Polar snijmachine. Als binder ben je verantwoordelijk voor de gehele Bolero bindlijn (vergaren, snijden, binden). Als vergaarder leg je katernen in (onderdeel bindlijn). Uiteindelijk draagt elke van deze grafische productiefunctie bij aan het tot stand komen van een kwalitatief hoogwaardig eindproduct: het boek. Dit doe je door het in- en afstellen van de machine, het controleren van de kwaliteit en volledigheid en het tijdig aanvullen van het productiemateriaal.

De functies worden uitgevoerd in 3-ploegendienst:

 • een week nachtdienst van 22.00-06.00 uur (4 nachten, te beginnen op maandagavond)
 • een week late dienst van 14.00-22.00 uur, maar vrijdag van 12.00-18.00 uur
 • een week vroege dienst van 06.00-14.00 uur, maar vrijdag van 06.00-12.00 uur

Bij goed doorlopen van de uitzendperiode zit er een contract in het verschiet. Wij zijn op zoek naar mensen die in de 3 ploegendienst willen werken, en een vak willen leren. Nederlandse taal moet goed zijn in spreken en lezen.

Meld je snel aan via de website: www.wspregioamersfoort.nl/aanmelden

Participatiebeurs in Nijkerk

Op donderdag 9 mei organiseert het WSP regio Amersfoort samen met de gemeente Nijkerk en de Nijkerkse Uitdaging de Participatie- en Banenbeurs in Nijkerk.

Tussen 14.00 en 17.00 uur is iedereen die aan het werk wil of informatie wil ontvangen over scholing, stage of dagbesteding welkom. In De Schakel staan ruim 40 stands met organisaties die hier meer over kunnen vertellen en werkgevers met openstaande vacatures. Daarnaast worden diverse workshops gegeven. Er is een ‘CV dokter’ aanwezig die naar jouw CV kijkt en je kunt advies krijgen over het zo goed mogelijk vormgeven van een LinkedIn-profiel.

Wethouder Mariëlle Broekman is enthousiast over de banenbeurs: ‘De beurs is voor iedereen die vragen heeft over werk of participatie. Of je nu al aan het werk bent of dat laatste duwtje in rug nodig hebt, op de beurs word je verder geholpen. Mooi dat er weer zoveel energie in wordt gestoken om het tot een succes te maken.’

Bedrijven en organisaties komen op een eenvoudige manier in contact met gemotiveerde mensen. En mensen die op zoek zijn naar een baan, vrijwilligerswerk of arbeidsmatige dagbesteding, kunnen hier de eerste contacten leggen. Bezoekers en bedrijven worden actief begeleid in het contact. Aan de bezoekers wordt bij binnenkomst, indien gewenst, kort gevraagd waar ze naar op zoek zijn. Zo kan er snel een match worden gemaakt met de aanwezige organisaties en bedrijven. Wil je weten op welk vakgebied de grootste kansen liggen op werk en welke opleiding je dan moet volgen? Ook dat vind je op de beurs. De beurs is niet alleen interessant voor nieuwkomers of starters op de arbeidsmarkt, maar ook voor mensen die graag willen omscholen naar iets anders (de zogenaamde zij-instromers).

Wil je aanwezig zijn? Bij voorkeur ontvangen we je aanmelding.