Jaarlijks schetst UWV met de publicatie Regio in Beeld de situatie op de arbeidsmarkt in de 35 arbeidsmarktregio’s. In de komende editie van Regio in Beeld 2020 staat de impact van corona op de arbeidsmarkt centraal. Zoals elk jaar bespreken we Regio in Beeld tijdens diverse regionale en lokale bijeenkomsten in het land. Daarnaast organiseren we dit jaar voor onze samenwerkingspartners ook een landelijke bijeenkomst in de vorm van een online webinar op 29 oktober.

U kunt actief deelnemen tijdens dit webinar en via de chat vragen stellen aan Tof Thissen (directeur UWV Werkbedrijf) en Rob Witjes (Hoofd Arbeidsmarktinformatie en – advies UWV). Zij bespreken het actuele beeld op de arbeidsmarkt. Wat is de impact van de coronacrisis? Hoe ontwikkelen vraag en aanbod zich en waar zit de mismatch? Wat zijn de uitdagingen en hoe kunnen we die samen aangaan in deze turbulente arbeidsmarkt? Het gesprek wordt geleid door Wouter Kurpershoek, journalist voor o.a. NOS Journaal.

U kunt zich voor dit landelijk webinar aanmelden via deze link.

Bijeenkomst regio Amersfoort

Op 5 november presenteren wij van 16.00 tot 17.00 uur de regionale cijfers uit de nieuwe publicatie Regio in beeld 2020. Wethouder van Amersfoort en voorzitter van het Regionaal Werkbedrijf, Cees van Eijk opent deze online bijeenkomst samen met regiomanager Dennis de Jong. Vervolgens presenteert UWV-arbeidsmarktadviseur Jeroen Schuil de stand van zaken in de arbeidsmarktregio Amersfoort. Ook neemt hij u mee in de factoren en ontwikkelingen die van invloed zijn op de vooruitzichten. Hierna besteden Pauline Promes (coördinator PoW), Marco Boersma (senior adviseur UWV-werkgeversdiensten) en Esther ’t Hart (teamcoördinator WSP regio Amersfoort) aandacht aan de huidige regionale samenwerking.

Voor de regionale bijeenkomst kunt u zich aanmelden via deze link.