Op vrijdag 8 november 2019 sluit het WSP regio Amersfoort voor het eerst aan bij het Ondernemers Inloopspreekuur voor ondernemers uit Soest en Soesterberg. Het Ondernemers Inloopspreekuur is een initiatief van de Bedrijven Management Organisatie Soest (BMO Soest) en de gemeente Soest. Ondernemers kunnen hier terecht met uiteenlopende vragen. Op 8 november vindt het spreekuur plaats van 15.00 tot 16.00 uur in Dorpshuis De Linde aan de Chr. Huygenslaan 4A in Soesterberg.

Tijdens dit spreekuur zitten Nynke Minkema, bedrijfscontactfunctionaris van de gemeente Soest, Henk van Asch en Bas de Haas van de BMO Soest en Soester Zakenkring met een vertegenwoordiger van ONS-Netwerk Soesterberg en Soest Netwerkt klaar voor de ondernemers. Zij kunnen adviseren of sparren over alle zaken waar ondernemers tegenaan lopen. Vanaf 8 november sluit ook accountmanager Charlotte Meeuwissen van het WSP en Uitvoeringsorganisatie BBS zich aan.

Het WSP sluit aan in verband de personeelstekorten die nu bij veel ondernemers erg urgent zijn. De werkgevers kunnen hierdoor tijdens het inloopspreekuur direct persoonlijk geadviseerd worden over werving en selectie, maar ook over scholingstrajecten om werkzoekenden op te leiden tot geschikte medewerkers.

Ondersteuning vinden personeel

Het WSP regio Amersfoort is een samenwerking tussen de gemeenten in arbeidsmarktregio Amersfoort, UWV en Uitvoeringsorganisatie BBS (Baarn, Bunschoten en Soest). Werkgevers kunnen bij het WSP terecht voor kosteloze werving en selectie van personeel en vragen rondom scholing, subsidies en Social Return.

Voorbeeld van een goede samenwerking in Soest tussen een ondernemer en het WSP is Koks voor Koks. Eigenaar Marco Horsten heeft via het WSP vijf nieuwe medewerkers gevonden die nu aan het werk zijn bij Koks voor Koks.

Kijk voor meer informatie over het Inloopspreekuur op de website van Zakelijk Soest.