Op 22 september heeft het WSP regio Amersfoort samen met Djops Uitzendgroep een Speedmeet georganiseerd op het kantoor van Djops aan de Ohmstraat in Nijkerk. Het was de eerste banenmarkt van het WSP sinds de uitbraak van het coronavirus.

Vijf medewerkers van Djops zaten die ochtend klaar om in gesprek te gaan met de werkzoekenden. Zij spraken elkaar 1 op 1 en schreven de kandidaten bij interesse direct in bij de uitzendgroep. Na elk gesprek werd de tafel schoongemaakt.

Fijn weer in gesprek te kunnen

Djops Uitzendgroep vond het fijn om de kandidaten op hun eigen kantoor te ontvangen. “Wij vonden dit allemaal een win-win situatie. Voor herhaling vatbaar,” vindt Danny Burgwal van Djops. Ook voor de werkzoekenden was het prettig om weer persoonlijk in gesprek te kunnen. “Ik ben heel blij dat het weer kan. Mijn sterke punt is om te laten zien wie ik ben. Via mijn CV zien ze mijn enthousiasme niet. Het liefst ga ik dus echt in gesprek met een werkgever.” Sommigen hebben ook meegedaan aan online banenmarkten, maar komen liever bij de werkgever zelf: “Ik vind het niet erg om met een video verbinding te werken, maar een persoonlijk gesprek vind ik toch fijner. De non-verbale interacties komen toch beter over.”

Dezelfde avond aan het werk

De werkzoekenden kwamen in groepen naar binnen, waardoor iedereen elkaar veilig kon spreken. Op de ochtend kwamen 23 werkzoekenden af. De eerste kandidaat is direct dezelfde avond al aan het werk gegaan voor Djops. De volgende dagen volgden nog 4 mensen die aan de slag gingen. Met andere kandidaten worden op dit moment nog gesproken.