Direct naar content
20.07.2021

Het project ‘De Techniek samen de crisis door’ van het Servicepunt Techniek, gaat door tot en met 1 juli 2022. Doel van dit project is behoud van technisch personeel. In totaal zijn er al ruim 150 mensen geholpen met extra ondersteuning bij het vinden van werk of door loopbaancoaching of sollicitatietraining. Hiervoor zijn 88 vouchers uitgedeeld.

In het Servicepunt Techniek Utrecht, Amersfoort, Gooi & Vechtstreek werken verschillende partners in de provincie Utrecht, waaronder de WerkgeversServicepunten en Leerwerkloketten regio Amersfoort, Utrecht en Gooi & Vechtstreek samen met de koninklijke Metaalunie, de FNV, Techniek Nederland, Bouwend Nederland, Wij Techniek, OOM, A+O Metalelektro om te zorgen voor voldoende technische vakmensen. In het project ‘De techniek samen de crisis door’ bieden zij extra hulp aan werkzoekenden en zij-instromers die graag de bouw, electra, metaal en installatietechniek in willen gaan.

Welke hulp kun je krijgen?

  • Persoonlijke begeleiding door een ervaren arbeidsmarkt- en loopbaancoach
  • Van werk-naar-werk-ondersteuning
  • Financiële ondersteuning door scholings- en oriëntatievouchers
  • Sollicitatieworkshops (gesprekstechnieken, netwerkgesprekken, zoeken van banen)
  • Actieve ondersteuning bij het zoeken naar werk en sollicitaties
  • Meekijken bij bedrijven om te zien en ervaren wat het werk inhoud

Lees de ervaringen van Michelle, Joris en Jeroen die de overstap al maakten naar de techniek.

Ruim 40 bedrijven zijn aangesloten omdat zij op zoek zijn personeel. Zij delen hun vacatures met het Servicepunt en ontvangen regelmatig een aanbodkrant met daarin een overzicht van de werkzoekenden die graag in de techniek aan het werk willen gaan.

Interesse?

Ga vrijblijvend en kosteloos met het Servicepunt Techniek in gesprek. Mail naar info@sptmidden.nl of vraag je contactpersoon bij het WSP, UWV of gemeente. Meer informatie is te vinden op de website van Servicepunt Techniek.