Tien werkgevers uit Soest en omgeving hebben donderdag 28 maart kennis kunnen maken met 80 werkzoekenden op de Regionale Banenmarkt in het Grand Café Soestdijk in Soest. Een mooie samenwerking van de Gemeente Soest, Uitvoeringsorganisatie BBS en het WerkgeversServicepunt (WSP) regio Amersfoort.

De werkgevers en werkzoekenden maakten samen 30 vervolgafspraken voor een sollicitatiegesprek, 4 afspraken over een dag meelopen en er werden ruim 100 cv’s overhandigd.

In het Grand Café Soestdijk werd de Speedmeet geopend door wethouder Liesa van Aalst. Zij riep bij de werkgevers op om iedereen een kans te geven en gaf bij de werkzoekenden aan dat iedereen zijn of haar eigen talent heeft om in te zetten.

Daarna gingen werkzoekenden in gesprek met werkgevers zoals Lyvore, Koks voor Koks en King Arthur Groep en diverse uitzendbureaus zoals Luba en Timing die verschillende vacatures hadden meegenomen. Zij maakten allemaal diverse vervolgafspraken om op een later moment uitgebreider kennis te maken.

Ook was Ondernemers Ladder Soest aanwezig. Zij verbinden en ondersteunen ZZP-ers en kleine MKB-ers bij het opstarten, doorstarten en doorontwikkelen van hun onderneming en ondernemersvaardigheden.

Werkzoekenden konden daarnaast reageren op de vacaturewand van het WSP.