In samenwerking met het KPU-bedrijf, onderdeel van Defensie, organiseerde het WSP regio Amersfoort dinsdagochtend 17 december een speedmeet voor de functie van magazijnmedewerker en medewerker kledingbedrijf. Het KPU-Bedrijf verzorgde een presentatie, waarna de werkzoekenden kort met hen in gesprek gingen.

Elke militair krijgt van Defensie kleding zoals een uniform, camouflagepak en schoenen. Maar ook persoonsgebonden uitrusting zoals een slaapzak, veldfles en zakmes. Jaarlijks verzorgt het KPU-bedrijf vanuit haar distributiecentrum en kledingmagazijn in Soesterberg de levering van deze kleding en uitrusting aan 40.000 militairen en 20.000 burgers die in dienst zijn bij Defensie.

Per jaar gaat het om 260.000 orders via de webshop. Daarnaast zijn in 2019 meer dan 18.000 klanten fysiek bij het bedrijf langs gekomen. Om de kleding op te meten en te versturen heeft het KPU-bedrijf 6 nieuwe mensen nodig. Ze hopen deze mensen te ontmoeten tijdens de speedmeet.

Op de ochtend kwamen 33 werkzoekenden af. Zij gaan ieder 5 minuten in gesprek met het KPU-bedrijf. Van hen liet een tiental een goede indruk achter. Zij kregen een uitnodiging voor een rondleiding op de werkplek.