Het Rijk heeft op 17 maart 2020 een noodpakket banen en economie aangekondigd met maatregelen voor alle ondernemers om hun bedrijf door de coronacrisis te slepen. De gemeenten in de arbeidsmarktregio Amersfoort hebben financiële regelingen beschikbaar gesteld voor hun ondernemers en zzp-ers. Hier vindt u een overzicht van de regelingen per gemeente.

Amersfoort en Leusden

De gemeente Amersfoort heeft tijdelijk 2 financiële regelingen ingesteld voor gevestigde ondernemers en zzp-ers in Amersfoort en Leusden. Eén is een inkomensondersteuning voor 3 maanden. Dit is een aanvulling op het huidige inkomen tot aan het sociaal minimum. Die hoeft niet te worden terugbetaald.

Daarnaast is een lening voor bedrijfskapitaal tot maximaal € 10.157,- mogelijk. Uitstel van aflossing is mogelijk. De gemeente toetst – in tegenstelling tot bij het Besluit bijstand zelfstandigen – niet naar de levensvatbaarheid van het bedrijf, het inkomen van eventuele huisgenoten of uw vermogen. Binnen vier weken na uw aanvraag besluit de gemeente of u in aanmerking komt.

U kunt zich voor de tijdelijke financiële ondersteuning door de gemeente digitaal aanmelden via de website van de Gemeente Amersfoort.

Uitvoeringsorganisatie BBS (Baarn, Bunschoten en Soest)

Zelfstandige ondernemers in Baarn, Bunschoten en Soest met financiële problemen kunnen een beroep doen op de voorziening Besluit bijstandsverlening zelfstandigen (Bbz). Zij kunnen hiervoor een aanvraagformulier downloaden en opsturen. Vragen kunnen gemaild worden naar noodmaatregelzzp@bbsuo.nl.

Nijkerk

Ook in Nijkerk kunnen zelfstandigen die getroffen zijn door de gevolgen van het Coronavirus en problemen krijgen met het betalen van de kosten van levensonderhoud, inkomensondersteuning aanvragen. Voor hen hanteert de gemeente Nijkerk een verkorte procedure voor het aanvragen van bijstand. Een overzicht van de regelingen en informatie staat op de website van de Gemeente Nijkerk.

Woudenberg

De Gemeente Woudenberg houdt op haar website een liveblog bij met alle maatregelen rondom de coronauitbraak. Zelfstandig ondernemers uit de Gemeente Woudenberg kunnen ook hier terecht voor extra ondersteuning.

Alle gemeenten geven op de website veel informatie over maatregelen n.a.v. het Coronavirus.

Een overzicht van regelingen vanuit het UWV is te vinden op de website van het UWV. Hier staat alle actuele informatie.

Heeft u vragen waar het WSP u mee kan helpen? Neem dan contact met ons