Zoek je een baan in de techniek? Ben je in de afgelopen maanden je baan in de techniek kwijtgeraakt? Of dreig je deze kwijt te raken? Via het project De techniek samen de crisis door kun je mogelijk extra begeleiding krijgen bij het zoeken naar werk in de techniek of je laten omscholen. Kom je uit de horeca, detailhandel of ontvang je een uitkering en denk je aan een baan in de technische sector? Samen met een loopbaancoach kun je bekijken of je je kunt laten omscholen.

Welke hulp kun je krijgen?

 • Persoonlijke begeleiding door een ervaren loopbaancoach.
 • Van werk-naar-werk-ondersteuning.
 • Mogelijkheid tot het volgen van workshops.
 • Ondersteuning bij sollicitaties door een ervaren arbeidsmarkt- en loopbaancoach.
 • Mogelijkheid voor scholings- en oriĆ«ntatievouchers.
 • Sollicitatieworkshops (gesprekstechnieken, netwerkgesprekken, zoeken van banen)
 • Actieve ondersteuning bij het zoeken naar werk
 • Meekijken bij bedrijven om te zien en ervaren wat het werk inhoud.

Wil je deze hulp krijgen? Vraag dan een sollicitatie-, scholings- of oriƫntatie voucher aan.

Voor wie zijn deze vouchers beschikbaar?

 • Uitzendkrachten die in de afgelopen zes maanden ingeleend zijn geweest bij een bedrijf binnen een van de technische branches en die nu werkloos zijn.
 • ZZP-ers die in de afgelopen zes maanden een opdracht hebben uitgevoerd bij een bedrijf binnen een van de technische branches en die deze opdracht zijn kwijtgeraakt.
 • Werknemers binnen een van de technische branches, voor wie ontslag dreigt of die in de afgelopen zes maanden ontslagen zijn en die geen beroep kunnen doen op bestaande regelingen of een uitgebreid sociaal plan.
 • Mensen zonder technische opleiding, achtergrond en werkervaring in techniek, als zij vanuit krimpsectoren zoals bijvoorbeeld bankendienstverlening, horeca en detailhandel of vanuit een uitkering in willen stromen in de technische sector.

Je kunt de vouchers tot 1 april 2021 aanvragen. Inwisselen kan tot juni 2021. Elke regio heeft zijn eigen contactpersoon. Kijk hieronder bij wie jij terecht kunt.

Aanmelden en meer informatie

Kijk op de website van het Servicepunt Techniek voor meer informatie of neem contact op met de contactpersoon in jouw regio. Voor werkzoekenden met een UWV-uitkering in onze regio is dat: Khalid Hamimid (khalid.hamimid@uwv.nl / 06-112 413 25). Voor werkzoekenden die ondersteuning of een uitkering van de gemeente krijgen is dat: Hans Eijsink (hans@leerwerkmail.nl / 06-468 919 56)

Interesse

Mail dan je actuele CV naar bovenstaande contactpersonen. Er wordt snel contact met je opgenomen,

Achtergrond

De techniek samen de crisis door is een initiatief van de netwerkorganisatie Servicepunt Techniek Utrecht, Amersfoort, Gooi- en Vechtstreek. In dit servicepunt werken verschillende
organisaties samen om de sector techniek in onze regio te versterken. De regeling is samen met de provincie Utrecht tot stand gekomen en loopt tot begin 2021. Het project is aanvullend op alle reeds bestaande provinciale en landelijke regelingen.