Samen met werkgever Christal heeft het WSP regio Amersfoort op 30 juli de eerste online banenmarkt gehouden. Via MS Teams spraken Christal en het WSP met vier werkzoekenden die graag aan de slag willen als telefonisch fondsenwerver voor goede doelen.

Christal vertelde meer over de vacature en liet met een filmpje de sfeer bij het bedrijf zien. De werkzoekenden konden samen al hun vragen stellen. Zij wilden graag op coronaproof manier kennis maken met de werkgever en waren erg enthousiast over de vacature. Een uitgebreid sollicitatiegesprek volgde voor 2 deelnemers via de telefoon.

Er is uiteindelijk geen match uitgekomen ivm andere verwachtingen van het salaris. Wel is de werkgever erg positief. “Voor de huidige omstandigheden is dit een passende oplossing. Het scheelt voor alle partijen veel (reis)tijd. Iedereen zit comfortabel/veilig in zijn eigen ruimte. En je kan makkelijk één-op-één doorpraten.”

Christal neemt nu veel nieuwe mensen aan. Het telefonisch fondsenwerver neemt toe nu goede doelen vanwege corona niet langs de deuren gaan. Lees hun verhaal over het aannemen van nieuwe medewerkers in deze tijd.